Renate Voetstra - Schrijver

 Over Renate

 

Renate Voetstra (1977) is geboren in het dorp Heino in Overijssel. Toen ze elf jaar was besloten haar ouders een binnenvaartschip te kopen en verhuisde zij naar het schippersinternaat in Zwolle. In haar puberteit groeide ze hier op en werd vrij snel zelfstandig op jonge leeftijd.

Renate volgde de opleiding MBO-SPW en ontdekte ze dat ze het leuk vindt om mensen te begeleiden en hier ook goed in is. Ze behaalde haar studie met uitstekende resultaten en deed werkervaring op in de gehandicaptenzorg. Daarna werkte ze twaalf jaar als pedagogisch medewerkster met coördinerende taken in de kinderopvang. Ze begon daarnaast aan de studie HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ze werd gestimuleerd door haar partner Peter. Het leek erop dat ze samen met hem een basis gevonden had en een toekomst met hem gingen bouwen.

Tot in 2003 botkanker werd geconstateerd bij Peter. Haar hele leven kwam op de kop te staan. Ze stond Peter bij en steunde hem bij zijn ziekteproces. Na anderhalf jaar kwam de kanker in zijn hart terecht en overleed hij binnen een week. Peter liet haar een belofte doen dat zij na zijn dood weer gelukkig zou worden. Renate kwam in een rouwproces terecht en daarnaast kwam alle oude pijn van vroeger naar boven. Toch hield de belofte van Peter haar op de been en gaf haar kracht om verder te gaan. Net zoals de afspraak die ze samen maakten dat hij aan haar zou laten weten hoe het met hem gaat als 'hij aan de andere kant' is. Toen deze afspraak daadwerkelijk 'uit' kwam, ontdekte Renate hierdoor dat ze fijngevoelig is. Het was alsof alles op z'n plek viel. 

Renate bleek gevoelig te zijn voor sferen en energieën. Ze 'pikte' deze onbewust op en handelde er dan naar of reageerde daar op. Ze wilde hier alles over weten en volgde de cursussen Intuïtief Ontwikkelen. Stap voor stap ontdekte ze wie ze werkelijk is en dat het belangrijk is om haar persoonlijkheid te ontwikkelen. Ze werd bewuster hoe energie werkt en dat de 'dood' niet werkelijk bestaat.

In 2006 ontmoet ze Jan waar ze een relatie mee krijgt en ontdekt dat de liefde voor Peter niet in de weg staat om een nieuwe liefde te ervaren in haar leven. Jan steunt haar bij het rouwproces en samen krijgen ze in 2009 een zoon en in 2015 een dochter. 

In 2008 startte ze de opleiding Intuïtief Begeleiden, waarbij ze helder energie leerde lezen. Tijdens deze opleiding ontdekte ze dat wanneer ze met energiewerk bezig was alles ging stromen en ze graag wilde delen wat ze zelf ontdekt had en besloot om in 2009 haar eigen bedrijf Vedanta te starten. In 2010 gaat ze verder met de vervolgopleiding Avé.


In 2009 startte ze praktijk Vedanta. (www.bewustvedanta.nl) Ze begeleidt mensen bij groei- en ontwikkelingsprocessen, zowel individueel als in groepsverband. Vedanta is een praktijk voor bewustzijnsontwikkeling waar individuele begeleiding, energielezingen, de cursussen Intuïtief Ontwikkelen, Training Chetana (bewust zelfmanagement en communicatie) en de opleiding Intuïtief Begeleiden aangeboden worden. Dit in samenwerking met anderen.

In 2014 publiceerde Renate het boek Koningskind en ze werkt momenteel aan haar tweede boek.
E-mailen
Map
LinkedIn