Renate Voetstra - Schrijver

 
Geschreven door Renate Voetstra


Terug naar overzicht

01-01-2021

Dag oud, hallo nieuw,

Allereerst wens ik je een liefdevol, gezond en bewust nieuwjaar toe! 
Deze periode van het jaar is een mooie gelegenheid om oude dingen die niet meer voor je werken achter je te laten en nieuwe plannen te maken. Je kunt allerlei ideeën hebben over wat jij graag zou realiseren in je leven, welke verandering je aan wilt brengen of waar jij je verder in wilt ontwikkelen. Dat kan zijn in je persoonlijke ontwikkeling, relaties, je werk of over de opvoeding van je kinderen. Je hebt het plan om het vanaf nu helemaal anders te doen. Maar blijft het bij een idee en verval je vervolgens terug in je oude gewoontes na een paar weken?
We hebben vaak veel ideeën, maar alleen een idee hebben betekent nog niet dat je het ook doet. Uit al die ideeën is het belangrijk om een keuze te maken, anders gebeurt er namelijk niets. Kiezen betekent dat je nog niet weet hoe de keuze uiteindelijk voor je uitpakt. Het is een risico nemen. Wanneer je vanuit angst leeft ben je bezig om te 'voorkomen'. Dan laat je het bij een idee en ben je aan het overleven in plaats van te leven. 
Misschien wordt het 'niet weten' en logisch denken in deze tijd wel belangrijker dan ooit en kunnen we geen controle uitoefenen over moeilijke situaties of elkaar overtuigen in wat de beste keuze is. We kunnen individueel kiezen hoe we ermee om willen gaan. Een goede keuze maken voor jezelf betekent dat je je aandacht naar 'binnen' brengt en voelt hoe het voor jou is. Van binnenuit, vanuit je hart 'weet' je wat goed voor jou is en maak je de beste keuzes voor jezelf. Hoe het ook uitpakt. Je weet dat je onderweg altijd kunt bijsturen, omdat jij de leiding hebt over je eigen leven. Ik wens dat uit al jouw mooie ideeën en wensen je in ieder geval één keuze kunt maken die je realiseert in het bestaan. Dat dit zo goed voor je uitpakt en het smaakt naar meer...Terug naar overzicht


E-mailen
Map
LinkedIn